2014. november 24., hétfő

Spenótos quesedillas

Hozzávalók
25 dkg graham liszt
kb 1,5 dl langyos víz

A töltelékhez:
10 dkg trappista sajt
kisebb csokor bébi spenótlevél
1 kisebb fej lila hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 cső kukorica

A lisztet kevés sóval elkeverjük, majd hozzá öntünk annyi vizet amennyit felvesz, összegyúrjuk majd négyrét vesszük. Mind a négy tészta adagot vékony körré nyújtjuk. Száraz serpenyőben mindkét felét készre sütjük, így járunk el az összes adaggal.

A sajtot lereszeljük, a hagymát vékony szeletekre vágjuk, majd a bébispenótot is felaprítjuk. A kukoricát megfőzzük majd levágjuk róla a szemeket.

Ezután egy serpenyőt felforrósítunk bele helyezzük az egyik tortilla lapot, rászórunk kevés sajtot, majd a zöldségeket és a spenótot, majd ismét rászórunk egy adag sajtot, ráhelyezünk egy másik tortillát és tenyerünkkel jól megnyomjuk. Ha érezzük, hogy összetapadt meg is fordítjuk. A másik két tortilla lappal is így járunk el.

Tipp: Használhatunk mirelit vagy konzerv kukoricát is, valamint a quesedillas-t tovább gazdagíthatjuk sonkával vagy akár sült csirkével is!

Nincsenek megjegyzések: