2013. december 29., vasárnap

A maradék bejgli hasznosítása: bejglipuding

Be kell vallanom egyetlen bejglit szeretek... egyetlenegyet. Szepy marcipánosát, tökéletes tészta és tökéletesen finom mandulás töltelék.
Viszont kaptunk 1-1 rúd diós és mákos bejglit, amik tönkölyliszttel és nyírfacukorral készültek és tényleg nagyon finomak! A "pudingosítás" pedig csak javított rajtuk :)
Reni receptjét követtem és igazán nagyon finom lett a végeredmény. 



Hozzávalók:
50 dkg bejgli (kb) nekem fél rúd mákos és fél rúd diós
2,5 dl tejszín
2 tojás sárgája
3 evőkanál vaj ( 1 a kenéshez és 2 a tetejére)
1 rúd vanília
4 evőkanál eritrit - ízlés szerint változtatható

A bejglit ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és egy vajjal kikent sütőedénybe helyezzük őket - én vegyesen a diósat és a mákosat.
A tojásokat kettéválasztjuk a sárgáját a tejszínnel, az eritrittel és a vaníliával simára keverjük, majd ráöntjük a bejglire. A tetejére kockázzuk a maradék vajat és 200 fokra előmelegített sütőben (gázsütő magas fokozatán - nekem 3) 15 percig sütjük. Ezalatt az idő alatt a vaj szépen megolvad és a bejgli tetejét finoman megpirítja, míg a többi részét finoman puhára dolgozza a tejszín.

Rendkívül finom és mivel a bejglim sem tartalmazott sem finomlisztet, sem cukrot így még egészségesebb is :) 

Nincsenek megjegyzések: