Most lehet, hogy az olasz konyha tudorai elég csúnyán néznek majd rám... nem tudom ezt Olaszországban hogyan készítik, többeket megkérdeztem és nekem úgy tűnt így egyszerűen a legjobb... Mindenesetre szeretem benne, hogy kb 20 perc alatt kész.
Hozzávalók:
500 gramm tészta - nekem most fusili
250 gramm paradicsom szósz
5 gerezd fokhagyma
legalább 1 szál chili vagy 1 mokkáskanál őrölt chili --> a mennyisége ízlés szerint változhat ( én csípősen szeretem így tettem bele szárított chili darabokat és őröltet is)
só
bors
bazsalikom
ízlés szerint 1 ek cukor
sajt a tészta tetejére
Elkészítés:
1. A tésztát lobogó vízbe tesszük és fogkeményre főzzük.
2. A fokhagymát lereszeljük, vagy préseljük, kevés olajon az összevágott chili darabokkal és cukorral együtt átfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk.
3. Hozzá adjuk a paradicsom szószt és az egészet összeforraljuk. Ha csak őrölt chilink van akkor azt is most kell hozzá adni.
Mindenképpen kóstolgassuk meg, hogy elég édes-e, sós-e, csípős-e számunkra!
4. A tésztát összekeverjük a szósszal és sajttal megszórva tálaljuk.
3 megjegyzés:
Szia! Miután közzétettem a bejegyzésem és a gasztro.blog-on olvasgattam vettem észre, hogy milyen hasonló a mai receptünk, csak te kicsit megelőztél! ;-) Remek a recepted! :-D
Az arrabiata az egyik kedvencem!
Zsuzsa akkor ezek szerint ma mindenki csípőset kívánt :) Mindjárt szaladok és meglesem a recepted!
BéVé hát azt meghiszem :) Nagyon finom!
Megjegyzés küldése