2012. január 16., hétfő

Arrabiata tészta, egy pofonegyszerű változat



Most lehet, hogy az olasz konyha tudorai elég csúnyán néznek majd rám... nem tudom ezt Olaszországban hogyan készítik, többeket megkérdeztem és nekem úgy tűnt így egyszerűen a legjobb... Mindenesetre szeretem benne, hogy kb 20 perc alatt kész.


Hozzávalók:
500 gramm tészta - nekem most fusili
250 gramm paradicsom szósz
5 gerezd fokhagyma
legalább 1 szál chili vagy 1 mokkáskanál őrölt chili --> a mennyisége ízlés szerint változhat ( én csípősen szeretem így tettem bele szárított chili darabokat és őröltet is)
bors
bazsalikom
ízlés szerint 1 ek cukor
sajt a tészta tetejére

Elkészítés:

1. A tésztát lobogó vízbe tesszük és fogkeményre főzzük.

2. A fokhagymát lereszeljük, vagy préseljük, kevés olajon az összevágott chili darabokkal és cukorral együtt átfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk.
3. Hozzá adjuk a paradicsom szószt és az egészet összeforraljuk. Ha csak őrölt chilink van akkor azt is most kell hozzá adni.

Mindenképpen kóstolgassuk meg, hogy elég édes-e, sós-e, csípős-e számunkra!
4. A tésztát összekeverjük a szósszal és sajttal megszórva tálaljuk.

3 megjegyzés:

Zsuzsa írta...

Szia! Miután közzétettem a bejegyzésem és a gasztro.blog-on olvasgattam vettem észre, hogy milyen hasonló a mai receptünk, csak te kicsit megelőztél! ;-) Remek a recepted! :-D

BéVé írta...

Az arrabiata az egyik kedvencem!

Livi írta...

Zsuzsa akkor ezek szerint ma mindenki csípőset kívánt :) Mindjárt szaladok és meglesem a recepted!

BéVé hát azt meghiszem :) Nagyon finom!