2011. december 4., vasárnap

Quiche hagymával, zöldborsóval, kukoricával, avagy gyorsan valami finomat


Szerintem ez a legegyszerűbb quiche a világon, ami ugyan alapvetően sem bonyolult de hagyma - mirelit zöldborsó és kukorica szerintem legtöbbünknél szinte mindig akad otthon.
Amit most sütöttem nem volt update, de lehet benne csökkenteni a szénhidrát mennyiséget a master mix használatával (a liszt felét kell kiváltani vele).

Hozzávalók:
Tésztához:
20 dkg liszt
12,5 dkg margarin vagy vaj
1 tojás
0,5 dl jéghideg víz
1 mokkáskanál só

A töltelékhez:
2 dl tejszín
1 tojás + 1 sárgája
kevés olaj
1 fej hagyma
Kb 1 bögre (2,5 dl) zöldborsó (lehet mirelit is)
Kb 1 bögre kukorica (lehet konzerv vagy mirelit is)
1 nagyobb csipet só
Kevés petrezselyem
Egy nagy marék reszelt sajt
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit összekeverjük és gyors mozdulatokkal összekeverjük majd a hűtőbe tesszük amíg elkészül a töltelék.
2. A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzá adjuk a zöldborsót, a kukoricát és addig pároljuk amíg kissé megpuhul, megsózzuk. (El is zárhatjuk alatta a gázt.)
3. A tejszínt elkeverjük a tojással és a tojássárgájával, majd a zöldségekhez adjuk.
4. A tésztát egy kivajazott kilisztezett pite formában (ennek hiányában egy kisebb tepsibe - mint nálam) egyenletesen eloszlatunk, úgy hogy legyen a szélén egy pár centis pereme.
5. A zöldséges keveréket a tésztára öntjük majd megszórjuk a tetejét reszelt sajttal.
6. 160 fokra előmelegített sütőbe helyezzük és kb 15-20 perc alatt addig sütjük, amíg a sajt is szép pirosra sül a tetején.
Ideális vacsorára, illetve majd a két ünnep közti gyomor kímélő étkezésekre :)

Nincsenek megjegyzések: