2011. december 3., szombat

Forró puncs "de luxe", avagy mit is kortyolgassunk a karácsonyfa alatt

A karácsonyi vásárok elengedhetetlen kelléke a forralt bor, a krampampuli és a puncs. Igazán hangulatos az illatos kürtőskalács illatban egy pohárka forró itallal nézegetni az árusokat.
Én itthon is szeretek puncsot készíteni, ami azért valamivel finomabb mint a karácsonyi vásárokon kapható ;)

A bejegyzésben jeleztem, hogy ez a "de luxe" verzió, egészen egyszerűen mert a szokásos puncs fűszereken kívül helyet kapott benne az egész kardamom és a friss gyömbér is a pluszban hozzá adott fahéjon kívül.

Hozzávalók:
0,5 l vörösbor
0,5 l víz
2 tea filter
puncs fűszerkeverék VAGY kandírozott narancshéj, citromhéj, szegfűszeg, egész fahéj
3 szem egész kardamom
1 tk őrölt fahéj
Kb 3 cm gyömbér lereszelve
2 tea filter - szerintem legjobb a fekete tea
+ ízlés szerint cukor/valamilyen édesítő (nekem 2 teáskanál demerara)

A vörösborhoz adjuk a vizet, és a fűszerekkel együtt felforraljuk. A forralás után elzárjuk a gázt és bele lógatjuk a teafiltereket majd néhány percig hagyjuk benne ázni. Ekkor érdemes megkóstolni és ha szükséges édesíteni.





Ideális ital Szentestére is!

Nincsenek megjegyzések: