Amikor Limara meghirdette a mostani VKF fordulót a gabonával kapcsolatban mindenféle ötlet futott át az agyamon. Első körben a zabkorpával akartam dolgozni, majd gondoltam én is nekiugrom a különleges gabonáknak, mint a bulgur vagy a hajdina.... Aztán beütöttem a google-be hogy "gabonafélék"... és kiadta az aktuális kedvencem a KUKORICÁT :) Pedig rögtön eszembe juthatott volna, hiszen török búzának is szokták hívni....
Átfutottam néhány írást a neten és kiderült, hogy a kukorica olyan különleges gabona féle, ami 100%-ban az embertől függ...!!!!!!! Magától ugyanis a szemek nem tudnak lemorzsolódni. Gondoltam ennél különlegesebb gabonaféle nekem nem is kell :)
Aztán nem is tudtam mit is készíthetnék, de a párom segítségével pattant ki a fejemből a megoldás...
Az Indul a bakterház jól ismert sorain nevetgéltünk, amikor jött az ihlet :)
Jól ismert sorok itt videón:http://www.youtube.com/watch?v=ZffHZskb-0w
Na és így készült el végül a kukoricagombóc egy kissé átgondolva, rozsliszt felhasználásával:
Hozzávalók 5-7 db gombóchoz:
9 evőkanál kukoricaliszt
3 evőkanál rozsliszt
só
bors
petrezselyem
1 kis kanál Eős Pista
1/2 hagyma
2 szelet sonka
Elkészítés:
A sonkát és a hagymát kis darabokra vágjuk, egy kis olajon feltesszük pirulni a tűzre. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk petrezselyemmel, hozzá keverünk egy kis Erős Pistát.
A kukoricalisztet és a rozslisztet kis sóval és borssal összekeverjük. Hozzáadjuk a sonkás-hagymás keverék háromnegyedét.
Alacsony lángon kevés vízzel addig melegítjük amíg összeáll és gombócokat tudunk formázni belőle.
A gombócokat bele forgatjuk a maradék sonkás-hagymás keverékbe.
Tálalható is :)
6 megjegyzés:
Biztos nagyon finom lehet ;)
Bianka köszi, tényleg finom, akár magában akár köretnek :)
Hú de jó reci!
Végre lesz új köretünk, mert abból nálunk sosem elég! :)
Raindrop köszi, igen jó kis köret :) Bár a párom magában eleszegette :D
Yes, ez nagyon jó lett!Mikor változott meg a fejléced? Mindenről lemaradok....:(
Köszi Szepy :) A te pályázatod is nagyon tetszik!
Fejlécem? Hmmm kb 2 hete változott meg azt hiszem :) Mikor a konyhás bejegyzést írtam, jött az ihlet :D
Megjegyzés küldése