2010. április 22., csütörtök

Fokhagymás sertéscomb


Nagyon szeretem az ilyen egyszerűen elkészíthető recepteket :)
A sertéscomb nagyon finom husi, ízletes de én sem hittem el először, hogy elég neki a só és a fokhagyma.... de elég.... nagyon finom és pont annyira szaftos amennyire én szeretem ;)))

Anyukámtól tanultam!!! :)


Hozzávalók (4 személyre):
1 kg sertéscomb
1 nagyobb fej fokhagyma
olíva olaj


Elkészítés:

1. A húst kb fél centis szeletekre vágom. Besózom.
2. Felforrósítom az olajat és egyenként elősütöm a hús mindkét oldalát.
3. Miután kissé megpirult a hús ráteszem a zúzott fokhagyma gerezdeket és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje.
4. Addig párolom amíg megpuhul, általában elég annyi idő amíg a víz elpárolog, ha ekkor még nem elég puha akkor pótolni kell.
5. Zsírjára sütöm, ettől lesz igazán ízletes.


Rizibizivel tálaltam, de illik mellé a krumpli is, kis savanyúsággal mennyei vacsora :)

8 megjegyzés:

Bianka írta...

Hű nagyon guszta. Szeretjük a fokhagymás húsokat és jó, hogy nem száraz

Andi írta...

Egy nagy puszi anyukádnak!!:-)

Livi írta...

Bianka köszi! Ez nem olyan szaftos, hogy "úszkál" :) Sajnos engem megtömtek oviban szaftos kajával és azóta csak kevés ilyet szeretek... de már haladok :) De igen ez kissé szaftos, szerintem neked is ízlene :)

Andi átadom :D Örülni fog :)

Gizi írta...

Én hajlamos vagyok sok fűszert használni, de ez olyan guszta és elhiszem neked, hogy ennyi fűszerezés elég. Feltétlen kipróbálom.:)

Andi írta...

Átnézel hozzám csöppet?:-)

szepyke írta...

Yes. Fokhagyma, sertéshús... yes!:)

Livi írta...

Gizi köszi :) Én is mindig sok fűszert használok, de kell egy-egy ilyen étel is amikor hagyjuk érvényesülni kicsit magában az ételt :)

Andi már át is mentem, nagyon köszönöm!!! :)

Szepy ;) Ugye hogy ugye :D

Niki írta...

Kukucs át hozzám:)