A dhal voltaképpen egy sűrítés nélküli főzelék. A
vöröslencse számos értékes tápanyagot tartalmaz, valamint megfelelő fűszerekkel
melegítő hatással is bír, ezért előnyös télen fogyasztani.
Szerintem a téli estéken nincs is jobb mint egy ilyen gyorsan elkészíthető melengető fűszeres étel. Ez a recept is Kifőztük februári számában jelent meg, mely továbbra is ingyenesen letölthető itt.
Hozzávalók:
50 dkg vöröslencse
30 dkg hámozott paradicsom konzerv a levével együtt
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
Kb. 3 cm
friss gyömbér
1-1 teáskanálnyi
a következő fűszerekből:
koriandermag, római kömény, édesköménymag, mustármag
1,5 teáskanál őrölt csili
1 evőkanál kurkuma
2 db babérlevél
só
Elkészítés:
A vöröslencsét átmossuk, majd feltesszük főni annyi vízben amennyi bőven ellepi, sózzuk majd hozzáadjuk a kurkumát és a babérlevelet.
Az apróra vágott hagymát, a reszelt gyömbért és a fokhagymát kevés olajon megpirítjuk. Ezután hozzá adjuk a paradicsom konzervet és alaposan összeforraljuk.
A vöröslencsét átmossuk, majd feltesszük főni annyi vízben amennyi bőven ellepi, sózzuk majd hozzáadjuk a kurkumát és a babérlevelet.
Az apróra vágott hagymát, a reszelt gyömbért és a fokhagymát kevés olajon megpirítjuk. Ezután hozzá adjuk a paradicsom konzervet és alaposan összeforraljuk.
A koriandermagot, római köményt, édesköménymagot és
mustármagot egy száraz serpenyőbe tesszük és addig pirítjuk, amíg a magok
elkezdenek pattogni, ezután egy mozsárban vagy darálóban porrá őröljük.
Ha a vöröslencse teljesen megpuhult kivesszük a
babérleveleket és ha maradt leöntjük róla a felesleges vizet, hozzá öntjük a
paradicsomos keverékhez és összeforgatjuk. Ezután az őrölt fűszereket is bele
keverjük és tovább ízesítjük az őrölt csilivel és sóval. Együtt forraljuk
néhány percig.
Tálaláskor adhatunk mellé naan kenyeret vagy csapatit is.
Ha tetszik a blogom kövesd a facebookon is : katt ide:)
Ha tetszik a blogom kövesd a facebookon is : katt ide:)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése