Alacsony glikémiás indexű hozzávalói miatt fogyaszthatunk
belőle néhány szelettel. Lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz ezért
ideális reggelire is.
Hozzávalók:
15 dkg teljeskiörlésű
tönkölyliszt
50 gr zabkorpa
50 dkg joghurt
2 db tojás fehérje
2 db tojás sárgája
1 teáskanál sütőpor
25 gr xilit
1 csipet só
Olaj a sütéshez
Elkészítés:
A lisztet a zabkorpával és a sütőporral elkeverjük. Hozzá
adjuk a sót és a xilitet, majd bele öntjük a joghurtot és a tojássárgájákat, és
alaposan elkeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük majd óvatosan a
joghurtos keverékhez adjuk.
Egy palacsintasütőt megkenünk olajjal, majd ha az már forró
egy merőkanállal rá merünk annyit a tésztából, hogy szétterítve körülbelül
tenyérnyi nagyságú legyen. Mindkét felét süssük aranybarnára.
Tálaláskor adhatunk hozzá friss gyümölcsöket vagy akár
xilittel elkevert túrókrémet is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése