2013. január 27., vasárnap

Édes lassi az indiai frissítő

Korábban meg sem kóstoltam, de mára talán jobban is kedvelem a magyaros ízeknél az indiai konyhát... Imádom a különleges fűszereket, az elkészítések módját és különösen közel áll hozzám, hogy a fogások mellé különféle ízesítésű joghurt alapú italokat - lassi - fogyasztanak. Nem jópofa, hogy a sok sok fűszeres ételhez gyomor nyugtatót iszunk? :)
Az édes lassi egy klasszikus, amelynek azonban számtalan variációja ismert. Van aki kevés írót is hozzá kever, van aki több vízzel készíti... ez most az én kedvenc verzióm.





Hozzávalók 2 személyre:
0,5 l joghurt
2 dl tej
2 evőkanál méz vagy ízlés szerint nyírfaporcukor
1 teáskanál őrölt kardamom 
Néhány csepp rózsavíz (elhagyható)
jégkockák

Elkészítés.
A joghurtot a tejjel az édesítővel, a kardamomal és a rózsavízzel összeturmixoljuk. Ha nem találjuk elég édesnek, ízesítsük tovább mézzel vagy nyírfaporcukorral. A jégkockákat a poharakba helyezzük, majd erre öntjük a turmixunkat. A tetejét megszórjuk kevéske őrölt kardamommal.

Nincsenek megjegyzések: