Különleges kiegészítője lehet különböző indiai fogásoknak, de bátran felszolgálhatjuk főzelékek kísérőjeként is. Hamarosan jön egy recept, amihez ajánlom!
Hozzávalók:
15 dkg teljeskiörlésű tönkölyliszt
1 nagy csipet só
1 teáskanál sütőpor
2 evőkanál olíva olaj vagy kókuszolaj
Körülbelül 1 dl hideg víz
Elkészítés:
A lisztet a sóval és a sütőporral összekeverjük, majd adunk hozzá annyi vizet amennyivel összeáll, ekkor keverjük hozzá az olajat és összegyújuk. Hűtőben fél órán át pihentetjük majd a masszából nagyobb diónyi gombócokat formázunk, nyújtófával tenyérnyi korongokat formázunk belőlük. Száraz forró serpenyőben a korongok mindkét felét megsütjük.
Ez a recept a Kifőztük magazin januári számában jelent meg. Mely ingyenesen letölthető innen!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése