Én ezt a fogást úgy hívom, hogy cigánypecsenye light :) Gyakorlatilag a 20 perces vacsi kategóriába is befér és egy jó saláta mellé bátran ajánlom még pasiknak is :)
Hozzávalók:
50 dkg sovány karaj
Kb 5 dkg világos tönkölyliszt
Só
Bors
Kb 3 evőkanál őrölt pirospaprika Pirospaprika
1 egész fej fokhagyma
Zsiradék a sütéshez – lehetőleg kókusz vagy olíva olaj
Elkészítés:
A karajt vékony szeletekre vágjuk majd sózzuk és borsozzuk.
A fokhagymát gerezdekre bontjuk majd összezúzzuk őket, de akár le is
reszelhetjük. A lisztet összekeverjük a
pirospaprikával és megforgatjuk benne a hússzeleteket. Egy serpenyőben
felhevítjük a zsiradékot és közepes lángon a húsok mindkét oldalát megpirítjuk,
úgy hogy a szeletek teljesen átsüljenek. Még melegen kenjük meg a tetejüket a
zúzott fokhagymával.
Ez a recept is a Kifőztük magazin januári számában jelent meg, amely továbbra is ingyenesen letölthető INNEN!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése