2013. január 11., péntek

Fokhagymás karajszeletek



Én ezt a fogást úgy hívom, hogy cigánypecsenye light :) Gyakorlatilag a 20 perces vacsi kategóriába is befér és egy jó saláta mellé bátran ajánlom még pasiknak is :)

Hozzávalók:
50 dkg sovány karaj
Kb 5 dkg világos tönkölyliszt
Bors
Kb 3 evőkanál őrölt pirospaprika Pirospaprika
1 egész fej fokhagyma
Zsiradék a sütéshez – lehetőleg kókusz vagy olíva olaj

Elkészítés:
A karajt vékony szeletekre vágjuk majd sózzuk és borsozzuk. A fokhagymát gerezdekre bontjuk majd összezúzzuk őket, de akár le is reszelhetjük.  A lisztet összekeverjük a pirospaprikával és megforgatjuk benne a hússzeleteket. Egy serpenyőben felhevítjük a zsiradékot és közepes lángon a húsok mindkét oldalát megpirítjuk, úgy hogy a szeletek teljesen átsüljenek. Még melegen kenjük meg a tetejüket a zúzott fokhagymával.

Ez a recept is a Kifőztük magazin januári számában jelent meg, amely továbbra is ingyenesen letölthető INNEN!

Nincsenek megjegyzések: