2012. október 5., péntek

Új rovat! Legyünk kreatívak... nem csak a konyhában.

Elég régóta gondolkodom ezen a rovaton, de részben saját noszogatásom céljából indítom útjára. A pinteresten és a netbook-omon is számtalan kreatív ötlet került már lementésre, de azon kívül, hogy szívesen nézegetem őket nem igazán valósítottam meg őket. Pedig annyira sok praktikus és mutatós dísz készíthető a legegyszerűbb anyagokból...Valójában a munkám elég kreatív és ezért sokszor az itthoni dekoráció már háttérbe szorult. Ezért elhatároztam, hogy gyakrabban fogok a kreatív fiókom felé nyúlni és kipróbálok ezt-azt a mentett anyagokból. 

Igyekszem majd a konyhai illetve asztali dekoráció témakörében maradni, lévén ez egy gasztroblog... De elképzelhető, hogy lesznek kitekintések is. 
Egy szó mint száz remélem tetszeni fog az új rovat!

Az első ilyen példa olyan szempontból pont nem a legjobb, hogy nem mentettem el a forrást.... csak megjegyeztem - lévén igen egyszerű :) 


Szükséges eszközök:
Ragasztópisztoly
Faágak
Metszőolló
Kisméretű üveg - pl babatápszeres - amibe belefér egy mécses

Elkészítés:
A faágakat a szükséges méretre vágjuk, az elsőt amit levágunk az üveghez mérjük, utána használhatjuk azt mértéknek.
A ragasztópisztoly segítségével a botokat egyenként az üveg széléhez ragasztjuk, úgy hogy minél közelebb legyenek egymáshoz. Ha szükséges a metszőolló segítségével még méretre tudjuk vágni az esetleg túlméretezett botokat. 
Tipp: Szalagokkal vagy zsinórokkal tovább díszíthetjük. 
Önmagában lehet, hogy nem túl bizalomgerjesztő de egy őszi ebédhez a szabadban vagy egy halloween party dekorációjaként már megállja a helyét.

A botoknak akkorának kell lenniük, hogy a mécses adta meleg még véletlenül se gyújtsa fel őket! 
Fontos: Az ilyen típusú mécsestartókat sem szabad felügyelet nélkül hagyni!

Nincsenek megjegyzések: