2012. június 4., hétfő

Rebarbarás muffin Rachel Allentől





Újabb recept Rachel Allentől! A héten sikerült piros szárú rebarbarát vennem, a tippet köszönöm a Balhétterem Emőkéjének!
Rachel Allennél pedig található néhány jó kis rebarbarás recept, most a muffin mellett döntöttem. Amúgy elgondolkodtató, hogy miért nem lehet sehol rebarbarát kapni... egyre több recept található nem csak a blogokon, hanem a gasztronómiai magazinokban, könyvekben és műsorokban is... Szóval ha ezt a bejegyzést esetleg olvassa egy zöldséges vagy egy közért tulajdonos akkor : HAHÓÓÓ az emberek vennének rebarbarát!!! Köszi :)


Hozzávalók - 12 db muffinhoz:

Száraz összetevők:
225 gr liszt
100 gr teljes kiörlésű liszt
100 gr barnacukor
1/4 tk só
1/2 tk őrölt fahéja
1/4 tk szódabikarbóna
3 tk sütőpor (csapott tk elég)

Nedves összetevők:
2 tojás
100 ml tej
100 ml natúr joghurt
75 ml napraforgó olaj
1 tk vanília kivonat
250 gr (kb 2 nagyobb szál) rebarbara megpucolva és apró darabokra vágva - legyen tényleg nagyon apró
1 tk frissen reszelt gyömbér


Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy tálba szitáljuk - kivéve a cukrot, azt simán hozzá keverjük a végén.
Egy másik tálban felverjük a két tojás sárgáját, bele keverjük a joghurtot, a tejet az olajat és a vanília kivonatot, végül a rebarbarát és a gyömbért.
A száraz és a nedves hozzávalókat összekeverjük, de csak óvatosan amíg a száraz hozzávalók átnedvesednek, nem szabad túlkeverni!
A muffin formánkat kibéleljük papír kosarakkal - a tészta nagyon jó és miután kihűlt könnyen elválik a papírtól. A tésztát elosztjuk a formában és a tetejüket megszórjuk kevés barna cukorral, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt készre sütjük.

Erre a muffin tésztára is több variációt mutat be a könyv, ez is nagyon tetszik benne, hogy 1-1 alap tésztára, mint például az előző bejegyzésben látható pogácsa esetében is több recept variáns látható. A mindennapokat pedig pontosan így lehet megfűszerezni... egy csipetnyi izgalommal. A mindennapi főzésben szerintem az ilyen ötletek nagyon fontosak :)

2 megjegyzés:

Emoke írta...

:) nincsmit! szombaton már egy szál rebarbara sem volt a lidl-ben. :/ se vasárnap...odacsődítettem mindenkit :DD
Jó a muffin! :) pusz

Livi írta...

Szerintem már pénteken elindított suttogó marketing megtette a hatását és az összes lidl-t megszállták a bloggerek :D Mint Karácsonykor a mézesbáb forma akciónál :D
Köszi és puszaaa :)