Hirtelen ötlet volt, de bejött!
Hozzávalók 2-3 személyre:
Kb 25 dkg tészta (nekem update 1-es)
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
20 dkg vöröslencse
500 ml paradicsompüré - dobozos
1/2 mokkáskanál koriandermag
1/2 mokkáskanál mustármag
1/2 mokkáskanál édesköménymag
1 mokkáskanál római kömény
1/1 mokkáskanál chili
só
bors
só
bors
Legalább fél liter víz - közben lehet pótolni kell
zsiradék - nekem 2 evőkanál kókuszolaj
Elkészítés:
1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és a felhevített olajon megpirítjuk közben hozzá adjuk a préselt fokhagymát és kis ideig együtt pirítjuk.
2. Bele öntjük a paradicsompürét és átforgatjuk majd felöntjük vízzel. Egy mozsárban porrá őröljük a fűszereket és a paradicsomhoz keverjük.
3. Hozzá adjuk az előzőleg többször átmosott vöröslencsét és puhára főzzük. Ha szükséges közben pótoljuk a vizet. (kb 25 perc de érdemes közben is kóstolgatni, nem baj ha nagyon szétfő de nem szükséges)
4. Miután a vöröslencse megfőtt és szószos állagúra sűrűsödött hozzá adjuk a kifőtt tésztához.
Lehet variálni különböző zöldségekkel is!
2 megjegyzés:
A vöröslencsét imádom, meg az indiai ízeket is, szóval ebből rossz nem sülhet ki:)
:) hasonló az ízlésünk!
Megjegyzés küldése