2012. május 16., szerda

Vöröslencsés tészta


Hirtelen ötlet volt, de bejött! 

Hozzávalók 2-3 személyre:
Kb 25 dkg tészta (nekem update 1-es)
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
20 dkg vöröslencse
500 ml paradicsompüré - dobozos
1/2 mokkáskanál koriandermag
1/2 mokkáskanál mustármag
1/2 mokkáskanál édesköménymag
1 mokkáskanál római kömény
1/1 mokkáskanál chili

bors
Legalább fél liter víz - közben lehet pótolni kell
zsiradék - nekem 2 evőkanál kókuszolaj

Elkészítés:
1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és a felhevített olajon megpirítjuk közben hozzá adjuk a préselt fokhagymát és kis ideig együtt pirítjuk.
2. Bele öntjük a paradicsompürét és átforgatjuk majd felöntjük vízzel. Egy mozsárban porrá őröljük a fűszereket és a paradicsomhoz keverjük.
3. Hozzá adjuk az előzőleg többször átmosott vöröslencsét és puhára főzzük. Ha szükséges közben pótoljuk a vizet. (kb 25 perc de érdemes közben is kóstolgatni, nem baj ha nagyon szétfő de nem szükséges)
4. Miután a vöröslencse megfőtt és szószos állagúra sűrűsödött hozzá adjuk a kifőtt tésztához.


Lehet variálni különböző zöldségekkel is!



2 megjegyzés:

Erika írta...

A vöröslencsét imádom, meg az indiai ízeket is, szóval ebből rossz nem sülhet ki:)

Livi írta...

:) hasonló az ízlésünk!