2012. március 14., szerda

Michel Roux: Tésztavarázs ... avagy tanulok sütni :)


Nemrég nagy öröm ért, ugyanis kézhez kaptam több blogger társamhoz hasonlóan Michel Roux, Tésztavarázs című könyvét. Igényes kiadvány, ami pedig a tartalmát illeti nem egy helyről hallottam, hogy szinte tankönyv ez egy olyan embernek, aki imád sütni :) Nos én imádok, de ilyen szép receptekkel csak ritkán próbálkozom... ez biztosan változni fog!

Csupa könnyen elsajátítható recept található ebben a nagyszerű gyűjteményben amely minden klasszikus tésztareceptet a lehető legegyszerűbben mutat be. A 3 Michelin csillaggal rendelkező csúcsséf, Michel Roux tudása a klasszikus francia iskolában csiszolódott és több mint 30 évnyi tapasztalattal és óriási gyakorlattal rendelkezik a tésztakészítés terén.
Minden fejezet egy meghatározott tésztafélére épül és ennek az alaptésztának az elkészítési technikáját lépésről lépésre mutatja be. Az ezt követő receptek az alaptészta különböző felhasználási módozatainak a lehetőségét ismertetik- édes és sós tésztaételek formájában egyaránt. Lenyűgöző a szerző által felvonultatott klasszikus és modern, sós és édes tészta receptek  mennyisége és sokszínűsége. 
Végig kitűnően illusztrált szakácskönyv, ami arra született, hogy  vezető szerepet töltsön be a tésztakészítés világában.

Szeretettel ajánlom mindenkinek, hiszen közeleg a húsvét.... készüljünk együtt egy ünnepi édes vagy sós finomsággal, vagy ajándékozzuk meg egy ilyen könyvvel azt akit szeretünk, örülni fog :)

A napokban nálam egy ricottás édesség kerül az asztalra és persze a blogba!

A könyvet beszerezhetitek a T.bálint Könyvkiadótól a honlapjuk: http://www.tbkiado.hu/
A Facebookon is fent vannak! www.facebook.com/tbkiado
A Libri pedig újra indította Aranykönyv játékát! http://www.libri.hu/aranykonyv/ ahol természetesen ez a könyv is ajánlásra vár a Gasztronómia/Külföldi kategóriában. Érdemes felkeresni az oldalt, hiszen értékes nyeremények várnak az olvasókra!

Nincsenek megjegyzések: