Hamarosan eljön a búcsú ideje és a téli zöldségek szépen kivonulnak a konyhából, helyüket átveszi a zsenge spárga, újkrumpli stb...:) Szóval nincs okunk búslakodni.
Addig is használjuk ki a hihetetlenül egészséges csicsóka és sütőtök előnyeit.
Hozzávalók:
Igazából mennyiségeket nem szeretnék bővebben megadni... mindenki szépen érzésre tegyen annyi fűszert a zöldségekre amennyit szeretne!
Sütőtök - nekem fél kg
Hagyma - nekem 1 nagy fej
Csicsóka - nekem 3 nagyobb szem kb 25 dkg
Vaj - nekem 3 dkg
Őrölt chili
Gyömbér
Fokhagyma
Kakukkfű
Só
Bors
A sütőtököt, csicsókát és a hagymát megpucoljuk felszeleteljük, a sütőtököt persze nagyobb daraboka. Vajjal kikenjük a tepsit vagy sütő edényt, a maradékot félre tesszük. A kivajazott edénybe tesszük a zöldségeket megszórjuk a fűszerekkel, ráreszeljük a fokhagymát és a maradék vajat rámorzsoljuk. Sütőben közepes fokozaton addig sütjük amíg a sütőtök szépen megpuhul (Kb 30 perc), közben egyszer vagy akár kétszer átforgatjuk.
Köretként is fogyaszthatjuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése