2012. január 28., szombat

Ajánló! Biopiac Újpesten!

Ezúttal nem recepttel jelentkezem, csupán egy ajánlóval az újpesti biopiacról.
Néhány hete ide járok vásárolni és azt kell mondjam a bio termékek íze valóban sokkal jobb mint a nem bio társaiké. 
Az árakról annyit, hogy természetesen itt sem olcsó semmi... mikor először kilátogattam azt gondoltam átverés, nem ér ez ennyit és nem leszek rendszeres vásárolójuk. Körülbelül 1 hétre elegendő répát, almát és egyéb zöldséget vásároltam akkor így volt rá néhány napom, hogy felülvizsgáljam a döntésem. Összehasonlíthatatlanul finomabb volt minden... az alma mézédes, a répa ízletes, a brokkoli illatozott a sütőben, semmi víz íz...

Természetesen gondolom ez igaz a többi biopiac termékeire is, én azonban elhatároztam, hogy írok néhány sort az újpesti piacról, mert szegény bár jó helyen van közlekedés szempontjából, mégis úgy elvan dugva hogy én is alig találtam meg :)

Cím: Bp IV. ker Baross u. 105-107.
Nyitvatartás: Szerdán és Szombaton 7-12 óráig.

Mindenképp szeretnék írni árakat, hogy senki se döbbenjen le mikor esetleg odaérkezik :)
Az árak természetesen változóak minden árusnál, én ennyiért vásároltam most.

Répa: 400 Ft/kg
Alma: 500 Ft/kg
Csicsóka: 300 Ft/kg
Tojás: 55 Ft/db
Hagyma: 300 Ft/kg
A képen látható paprika 400 Ft volt, a cukkini pedig 300 Ft
Uborka: 600 Ft/db - ezt most nem vettem mert még van :)

Maga a piac egy zárt épületben kapott helyet, van 5 zöldséges, 1 biobolti termékeket kínáló árus - mosódió, mosószóda, alma chips stb...-, lehet kapni még pékárut, lekvárt, mézet, hurka és kolbász féléket és sajtot, joghurtot, bio tejet, búzafüvet. Van minden bár valóban az egész hely nem túl nagy. 

Én nagyon megszerettem ezt a helyet és hetente visszatérek :)


4 megjegyzés:

Vali írta...

Szia!
Én már évek óta járok erre a piacra. Karácsony előtt a narancsot és a citromot mindig itt szerzem be.

Livi írta...

Szia!
Örülök, hogy van aki kitartóan látogatja :) Citromot és narancsot még nem vettem, de jövő héten tuti kipróbálom a citromot!

Zita írta...

Ez volt az első biopiac, ahova elmentem Pesten kb. 4 éve. Aztán kutatgattam a neten, megtaláltam a Csörsz utcai piacot. Azóta odajárok! Imádom! 4 éve is picike volt az újpesti. Azt hittem azóta nőtt egy kicsit! :)

Az árakat tekintve pedig hosszútávon kell gondolkodni. Úgy is fel lehet fogni, hogy most egy kicsit többet költesz, aztán később nem kell gyógyszert venned! :)

Livi írta...

Zita sajnos ennél nagyobbra nem is hiszem, hogy lenne igény...:( Majd talán egyszer :) Azt tudom, hogy 4 évvel ezelőtthöz képest fejlődött, hogy fedett lett.