2012. január 27., péntek

Túrógombóc zabkorpával (update 1)

A zabkorpás túrógombóc egy régi kedvenc nálunk, mióta létezik a mester morzsa (update), azóta 100% azonos az élvezeti értéke a normál verzióval. Természetesen a prézli nélkül is elkészíthető, egyszerűen joghurttal vagy bármilyen szósszal tálalva a "csupasz" gombócokat.

Hozzávalók:
500 gr túró
3 tojás
90 gr zabkorpa
3 ek xilit


A forgatáshoz: olíva vagy kókuszolaj és mester morzsa

Elkészítés:
Az áttört túrót a többi hozzávalóval összekeverjük, majd a masszát a hűtőbe tesszük. (Ideális esetben 30 percre, nekem csak 15 perc volt de jól tudtam vele dolgozni.)

A masszából vizes kézzel golyókat formázunk majd lobogó vízbe helyezzük őket és addig főzzük, amíg a golyók a víz felszínére jönnek.

Ha bevonjuk őket prézlivel, akkor amíg a golyók főnek a vízben egy serpenyőben melegítsünk olajat, tegyük hozzá a morzsát és pirítsuk aranybarnára. A gombócokat a víz felszínéről kiemelve rögtön ide helyezzük és forgassuk meg benne.


Én diabetikus barackos joghurttal tálaltam, így is nagyon finom de az igazi édesszájúak még megszórhatják xilittel. A felvágott gombócnál látható, hogy a massza tényleg zabkorpával készült búzadara helyett, kissé sötétebb a normál verziónál.


Felhívás :) 
Ha szeretnéd követni a blogom a Facebookon, akkor kattints IDE, itt megtalálod és "lájkolhatod" a Gyémánt Konyha fb oldalát!

Nincsenek megjegyzések: