2011. november 26., szombat

Vadas csirkéből



Nagyon nagy kedvenccé nőtte ki magát nálunk. Természetesen a vadast is csirkéből készítem, mi 90%ban csak ezt a húst fogyasztjuk. Általában spagettivel kínálom, de ha valaki nem olyan lusta mint én akkor természetesen a zsemlegombóc az igazi köret!
A recept Vikitől származik, itt nézhetitek meg.

Hozzávalók:
1 kg csirkemell
3 nagyobb sárgarépa
2 nagyobb fehérrépa
1 nagy fej hagyma
3 babérlevél
mustár

bors
olaj
víz

1. A csirkét kisebb kockákra vagy vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és kevés olajon fehéredésig pirítjuk.
2. A csirkét felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi és 15-20 perc alatt puhára főzzük.
3. Amíg a csirke puhul a zöldségeket megpucoljuk és feldaraboljuk.
4. Miután a csirke megpuhult kivesszük a főzőléből, ebbe a szaftba tesszük a zöldségeket és a babérlevelet, felöntjük annyi vízzel amennyi elfedi majd puhára pároljuk.
5. Ha a zöldségek megpuhultak elkészítjük a rántást. Két evőkanál lisztet kevés olajon barnára pirítunk, majd adunk hozzá egy kanál cukrot és tovább pirítjuk, de óvatosan mert hamar odakap. Hideg vízzel felöntjük és simára keverjük.
6. A babérleveleket kivesszük, a zöldségeket botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítjük és hozzáadjuk a rántást. Hozzá adjuk a mustárt (ízlés szerint adagolandó de mi minimum 3 evőkanállal teszünk bele).
7. A szószba vissza helyezzük a húst és összefőzzük alacsony lángon tartva.
Ha szükséges után fűszerezzük sóval, borssal. Ekkor lehet hozzá adni egy kis citromlevet is, én ezt általában kihagyom.

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Nem vagyok nagy vad párti, így szerintem jobban is ízlene

Livi írta...

Szívemből szóltál :)

Turák Kinga írta...

kacsából csináltam meg... :)

Livi írta...

Na és milyen lett? :) Izgulok :)

Vicuska írta...

Én is szoktam csirkéből is készíteni, de citromlé vagy ecet (savanyításképpen)kell hozzá. Imádjuk a vadast!