2010. augusztus 9., hétfő

Néhány gondolat az egyszerű party koktélról

Kicsit elmaradtam a múlt héten a bejegyzésekkel... vár néhány lekvár és egyéb nyalánkság fotózásra, illetve néhány kép is árválkodik már a KÉPEK mappában :)

El voltam havazva, mert egyik legkedvesebb barátnőm lánybúcsúját szerveztük...
Hawaii luau volt a kertet téma, igazi fűszoknyás hawaii menyasszony és virágfüzéres barátnők.... nagyon jól sikerült :)


Természetesen a hangulathoz illően készültek koktélok is, sajnos ezekről nem készült fotó :((( Fotóztam én mindent és mindenkit leszámítva az ételeket-italokat, pedig volt mindkettőből bőven. (Koktél recept még nem is szerepel az amúgy ezt a nevet is viselő blogomon :))) Hiába ez a nyár nem a hűsítő italokról szólt nálam, ellentétben a tavalyiról..., de ami késik nem múlik)

De arra gondoltam szánok erre egy kis bejegyzést, mert azt hiszem egészen jól, ügyesen és praktikusan sikerült kitalálni a szervező barátnőimmel a mutatós, de nem bonyolult italokat/koktélokat.

Először is arra gondoltunk mojito az kell... nem bonyolult, csupán fehér rum vásárlással meg lehet oldani. Na igen de természetesen az egyenként való keverés nem megoldható egy 20 fős csajbulin... Semmi gond, erre van a kancsó :)
Bele a citrom, lime , menta (kicsit meg kell nyomkodni), cukorszirup vagy citrom szörp, a minden boltban kapható citrom-lime lé (így lehet kicsit spórolni az amúgy arany árban kapható lime-on, és a szintén jelenleg elég drága citromon is, rá öntjük a fehér rumot. Felöntjük egy kis szódával vagy szénsavas ásványvízzel. Tökéletesen adagolható, igazi mojito íz. Ha az italokat előre be is hűtjük akkor a temérdek jég sem kell... minek?:)

OK ez egy... mit lehet még készíteni amibe fehér rum kell?
Hát pina coladat!!! :) Igazi lányos ital, garantált siker. Előnye, hogy lehet turmix gépben is készíteni, vagy ugyan úgy, mint a mojitot egy kancsóban alaposan elkavarva.
Ananászlevet fehér rummal és kókusz likőrrel, vagy kókusz tejjel kell összekeverni és kész is. Nekem ez a kedvencem.

Ha vettünk kókusz kikőrt, akkor az nagyon finom colával is, csak kevéske kell a colához. A sima bacardi-cola párosról említést sem teszek :)

A fehér rum, a lime és a cola örök... CUBA LIBRE :)
Ide sem kell nagy ördöngösség, ellenben a kancsós elkészítés csak akkor javasolt ha azt rögtön adagoljuk is és nem hagyjuk állni, a cola szénsav nélkül ..... böe :D
Cola, citrom-lime lé (vagy lime karikák), fehér rum... ezeket adagoljuk, fiúk is szeretik mert nem túl édes.

Ami pedig ugyan nem koktél, de egy kis sangria amibe gyümölcsöket vagdosunk nagyon kellemes kis ital. Könnyed, de a gyümölcsökkel igazán különlegessé lehet tenni.

A fentiekben összesen 3 féle alkohol szerepelt. A "nagy beruházás" a fehér rum volt, de megérte mert nagyon sok koktélnak az alapja.
A legtöbb bulin nálunk a mojito és a pina colada kerül elő, szerintem ezek garantált sikert aratnak.
Ha házibulira készülünk szerintem érdemes ezeket előre egyeztetni, ki mit tud bevállalni... nagyon szépen össze lehet dobni mindent. Hangulatosak tudnak lenni ezek a finom koktélok, szerintem érdemes ilyen jellegű italokban gondolkodni, nem csak borban és sörben :)
Adagokat nem írok, mert nem hiszem hogy lenne bárki is aki buli közben centizgeti a mennyiségeket, mi is ízlés szerint adagoltuk az alkoholt, hiszen nem mindenki szereti ha "ütős" a koktél.
Ha bárkit érdekelnének a pontos koktél receptek akkor a http://koktel.idea.hu/ oldalon nagyon jól utána lehet nézni mindennek!


Ja és még egy tipp, házibulira pezsgőt mindig hoz valaki... ha veszünk mellé egy kis epret vagy eper levet, rögtön fel lehet dobni azt is!

6 megjegyzés:

Bianka írta...

Remélem a W-n lesznek képek is :)))

Ami írta...

:)) jó kis lánybúcsú volt :) :)

Livi írta...

Bianka ;)

Ami... húúú nagyon :D

MuciFoci írta...

Mojito: legkozelebb probald ki hogy 3:1 aranyban keversz hozza asvanyvizet es oszilevet. Ha surubben szereted akkor meg jobb.

Ha nem barack, akkor malnapure! Igaz ehhez sok malna kell, es inkabb javasolt csak egy-egy poharral elkesziteni, egy magas poharhoz kell egy jo nagy marek malna, es azt tordeld ossze mentalevellel. Engedd fel egy kis asvanyvizzel vagy almalevel es voila!

Termeszetesen sima almalevel felengedve is nagyon jo! ;)

Livi írta...

Köszi Kati a tippeket! :) Igen szoktunk csinálni gyümölcsöset is, barackkal még nem próbáltam! Eddig eperrel volt a legjobb nekünk :)

MuciFoci írta...

eper? hmmmm... nem is rossz! :)