2010. augusztus 10., kedd

A kedvenc cukrászdánk, avagy a gyulai nyaralásunk emléke :)


Idén Gyulán nyaraltunk, ahogy 3 évvel ezelőtt is. Nagyon szeretjük, igazi kis ékszerdoboz. Tiszta, takaros, tele virágokkal és mosolygó emberekkel :)
Igen ez nekem budapesti lánynak nagy dolog! :)

Az ott töltött napok alatt elég sok étteremben megfordultunk, nagyon finomakat ettünk. Nekem ilyenkor eszembe se jut fotózni :), lehet azért mert furán érezném magam ha mindenki azt látná fényképezem a kajákat :) Ez lehet még változni fog...
Egy dolgot sajnálok, hogy nem fotóztam le, amikor 3000 Ft-ért sikerült ennünk egy 4 személyes steak tálat... na az nagyon állat volt :D

Viszont megfogadtam, hogy a 100 éves cukrászdáról említést teszek itt a blogban.
Már 3 évvel ezelőtt megszerettük, így nyaralásunk első napján rögtön fel is kerestük és elfogyasztottuk ott tartózkodásunk meghatározó fagyiját.... a MÁKOS GUBÁT :)
Komolyan mondom, hogy azt hittem sima mákos fagyi lesz, semmi extrával. Ehelyett IGAZI guba ízt kaptam, fagyi formájában. Telis tele mákkal és krémmel és piskóta darabokkal.
Megpróbáltam lefotózni, de mindig este fagyiztunk így csak ilyen szörnyenrémes képet tudok mutatni róla :(((

A másik meghatározó fagyi az őszibarack volt, amiben találkoztunk rengeteg igazi gyümölcs darabbal, nem volt se túl édes, sem "műízű"...

Igazi ízes fagyi volt az összes amit kínáltak.
Naponta találkoztunk valamilyen új ízzel, ami az ottaniaknak nyilván már megszokott lehetett, de nekem nagyon szimpatikus volt, hogy nem lehet minden ízt minden nap kapni, így az általában egy hetet ott töltő emberek mindig találnak valamilyen "meglepit".
A másik szimpatikus dolog az volt, hogy minden fagyi krémes volt, de mégis voltak bennük piskóta, puffasztott rizs, grilázs, gyümölcs stb....DARABOK :) Imádom az ilyen fagyit!
A sütemény kínálatot én nem igazán tanulmányoztam, de állítólag az nem volt valami nagy dobás.
Kellemes biedermeier környezet belül, hangulatos terasz kívül...
Na egy szó mint száz, nekem/nekünk nagy kedvenc és igazából jó, hogy ilyen messze van, mert minden nap ott lógnék :))))))

Elérhetőség: http://www.cukraszok.hu/szazeves_to.htm

9 megjegyzés:

Kata írta...

Fagyizhattunk volna együtt is...

Livi írta...

Csak nem gyulai vagy?:)))))

Gizi írta...

Mi is mindig ott fagyizunk,ha ott vagyunk. Isteni finom mind egytől egyig, de látom te is végigkóstoltad a kínálatot.:))

Livi írta...

:))))))) Gizi ha nem is kóstoltam végig, de minden nap lecsúszott egy adagocska...
Örülök, hogy nem csak nekünk ízlik a fagyijuk :D

Bianka írta...

Mi gyakran járunk Békéscsabára, majd elmegyünk Gyulára is kipróbálni a cukit :)

Livi írta...

Bianka mindenképp ;)

családi tűzhely írta...

Örülök, hogy tetszett kis városunk, a Százévesben pedig tényleg szuper a fagyi. Gyönyörű a berendezés, és egy picike cukrász múzeum is van benn.
Egyébként ugyanaz üzemelteti, aki a sétáló utcán található Kis kézműves cukrászdát, ott nagyobb a választák mind fagyiból, mind süteményből.

Livi írta...

Köszi az infót, legközelebb majd a sétálón is kirpóbáljuk!!! :)
A cukrász múzeumot is megnéztük, nagyon aranyos :)

Kata írta...

Livi, békéscsabai vagyok, 15 km-re lakok onnan:)
Örömmel látom, hogy jártok felénk is, többen is:))