2010. augusztus 5., csütörtök

Rizskoch (édesítőszerrel)


Szeretjük :) Gyors... finom...

Hozzávalók:
30-40 dkg rízs
2 ek liszt
1/2 csomag sütőpor
1 l tej
4 tojás
5-6 evőkanál édesítőszer
vanília aroma

Elkészítés:
A tejben megfőzöm a rizst. A tojás sárgákat kikeverem az édesítőszerrel, a fehérjéből kemény habot verek.
A kikevert sárgájához keverem a kihűlt főtt rízst, összekeverjük és óvatosan bele forgatjuk a fehérje habot.
A sütőport a liszthez adom, majd azt a keverékhez öntöm.
Egy közepes méretű kivajazott tepsibe öntöm és előmelegített sütőben 180 fokon addig sütöm amíg a teteje aranybarna színt kap (kb 20 perc).

Diabetikus áfonya lekvárral tálaltam.

7 megjegyzés:

Csibe írta...

Imádom!

Ami írta...

Mi is szeretjük, nagyon guszta lett! :)

Annie írta...

De jól néz ki, ez nálunk a gyerek kedvence! Neki fruktózzal csinálom.

Bianka írta...

Nagyon jól néz ki, csorog a nyálam :D

egycsipet írta...

Kedvenc! :))
Nagyon jól néz ki!

Gizi írta...

Nagyon guszta, imádnám így ahogy van.:))

Livi írta...

Köszönöm szépen lányok :)