2010. március 7., vasárnap

Házi tortilla lencsesalátával avagy miért hanyagoljuk a gyorséttermeket :)


A gyorséttermek kínálatában is szerepelnek a "fitness" menük... ha minden kötél szakad én bizony szoktam ilyeneket enni...

Otthon sem nagy ördöngősség elkészíteni például a "hamburger király" féle tortilla tekercset. Ezúttal lencsesalátát kínáltam hozzá és meglepő talán de nagyon passzolt hozzá! Tudom ajánlani különféle húsok mellé is.


Hozzávalók:

A tortillához (12 db):

1 tojás
350 dkg kukorica liszt
4 dl tej
2 dl langyos víz
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só

A töltelékhez:
rántott csirke - én fél kg csirkéből készítettem
pritamin paprika
lila hagyma
kukorica
jégsaláta
majonéz
--> ízlés szerint, szépen csíkokra felszeletelve :)


Elkészítés:

Tortilla: A tojást elkeverjük a szódabikarbónával és hozzá öntjük a lisztet. Folyamatos kevergetés mellett hozzá öntjük a tejet és a vizet. Egy tejszín állagú tésztát kapunk. A szokásos palacsinta sütési módszerrel kisütjük őket, legyenek vastagabbak édes társaiknál.

Töltelék: A megtöltésük elég egyszerű, rántsunk ki néhány szelet csirkét, vágjuk őket vékony csíkokra, és salátával, hagymával, paprikával, kukoricával, majonézzel együtt tegyük a tortilla lapra és próbáljuk meg feltekerni :)

Én annak a híve vagyok, hogy mindenki magának állítsa össze! Tegyük az asztal közepére a hozzávalókat és a család vagy a barátok játszanak csak az étellel :) Jó buli!


Hozzávalók a lencsesalátához:

25 dkg lencse
1/2 fej lilahagyma
2-3 babérlevél
víz
kis olaj
1 ek liszt
2 evőkanál tejföl/kefir
1 evőkanál mustár

A kiválogatott lencsét előző este vagy néhány órával a főzés előtt beáztatjuk. Kétszeres vízben, sóval és babérlevéllel feltesszük főni. Ha megfőtt leöntjük róla a vizet. Egy edényben készítünk egy rántást, felöntjük kevés vízzel és hozzá öntjük a lencsét. Elkeverjük, hozzá tesszük a mustárt, a tejfölt vagy a kefirt és az apróra vágott lilahagymát. Rottyogtatjuk egy kis ideig - ha kicsit sok lett a víz, mint például nekem akkor tovább :).

Ha nem túl "főzelékes" az állaga kész is van :)

6 megjegyzés:

Andi írta...

Meggyőztél...viszem a receptet!

Bianka írta...

Hát ezért :))))

Livi írta...

:D Andi sok sikert hozzá!
Bianka jaj de ciki hirtelen nem értelek :D

Livi írta...

Jaj Úristen leesett Bia :D Köszi :D
(Picit szőke voltam :D :D :D)

Niki írta...

Nagyon guszta:)Most éppen ebéd előtt vagyok,farkas éhesen,és most egy ilyen jól tálalt ebédecske kimondottan jól jönne...pontosan EZ AZ ebédecske:D

Livi írta...

Niki köszi! Küldenék fénypostán, de sajnos egy falat sem maradt :) Remélem azért volt ebéded :)