2010. február 28., vasárnap

Kókuszos kakaós piskóta * tetején joghurttal és aszalt szilvával


A zabkorpás piskótának tegnap olyan jó fogadtatása volt, hogy készült egy újabb tepsi, ezúttal kakaóval.
A tetejét banános joghurttal locsoltam meg tálaláskor és aszalt szilvát szórtam rá... Tökéletes süti élmény így vasárnap este, ráadásul "büntetlenül" :D

Hozzávalók (mint az előző piskóta esetében)
1 natúr joghurt
2 tojás
1 zacskó vaníliás cukor
3 ek olaj
1/2 dl langyos víz
1,5 tk sütőpor
1,5 tk szódabikarbóna
1 pohár liszt
1 pohár zabkorpa
4 ek kókusz reszelék
3 ek natúr kakaó por
édesítőszer

A hozzávalókat a felsorolási sorrendben összekeverjük (krémes lágy tésztát kapunk), a tésztát egy kivajazott kilisztezett tepsibe folyatjuk és magas fokozaton 15-20 perc alatt készre sütjük. 10 perc után érdemes ránézni, főleg gázos sütő esetében! Tűpróbával ellenőrizzük készen van e...


Tálalás:
A kihűlt piskótából egy pohár segítségével köröket szaggatunk és "nyakon öntjük" :) egy kis gyümölcs joghurttal, megszórhatjuk aszalt szilvával (diétázóknak ajánlott) vagy más aszalt/friss gyümölccsel.



Nincsenek megjegyzések: