2010. február 6., szombat

Kekszes joghurtos csirkemell


Ezt a finom kis húsételt körülbelül 2 éve tervezem megsütni, végre sor került rá és úgy tűnik még sokszor el is fogom készíteni, mert hatalmas sikert aratott.

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
2 kis dobozos natúr joghurt
15 dkg sós keksz
bors
kevés olaj

A legjobb ha a húst már előző este előkészítjük, és "beáztatjuk" a joghurtba, de minimum fél órát tényleg álljon benne, úgy lesz az igazi ;)

1. Tehát egy lefedhető edénybe öntjük a joghurtot és bele helyezzük a vékony szeletekre vágott csirkemellet.
2. Egy tepsibe alufóliát teszünk és vékonyan megkenjük olajjal.
3. A kekszet össze törjük, szép rusztikus darabokra.
4. A csirkemelleket egyenként kivesszük a joghurtból, sózzuk borsozzuk és meghempergetjük a sós kekszben, a tepsibe helyezzük.
5. A sütőben készre sütjük.

Nagyon hamar megpuhul a joghurt miatt, de én pirosra sütöttem, igazság szerint kicsit túl is sütöttem (.... "ügyetlenkedései"), de így is nagyon nagyon finom volt!


Balzsamecetes jégsaláta ágyon tálaltam.

Nincsenek megjegyzések: