2013. december 23., hétfő

Gesztenyés muffin (paleo)


Ez a recept is a Kifőztük magazinban jelent meg!



Hozzávalók 12 darabhoz
10 dkg Maroni gesztenyeliszt   
18 dkg eritrit
2 teáskanál szódabikarbóna
4 tojás
4 dkg olvasztott kókuszzsír
4 dl mandulatej
kb. 20 dkg magozott meggy (fagyasztott)
10 dkg étcsokoládé (85%-os kakaótartalmú)
a díszítéshez:
12 kis marcipánfigura (paleo marcipán)




A gesztenyelisztet, az eritritet és a szódabikarbónát összekeverjük.
A tojást felverjük, hozzácsorgatjuk az olvasztott kókuszzsírt, majd hozzákeverjük a mandulatejet.
Ezután a száraz és a nedves hozzávalókat néhány gyors mozdulattal összeforgatjuk.
A sütőformát muffinkapszlikkal béleljük, majd a formákat kb. háromnegyed részig töltjük a tésztával. Mindegyik tetejére néhány szem meggyet teszünk.
180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 percig sütjük. (Tűpróba!) Kihűtjük.
A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, kanállal a muffinok tetejére kenjük, és marcipánfigurát helyezünk rá.

Tipp: ízlés szerint karácsonyi dekorációval is díszíthetjük - paleoval!, de dióval vagy aszalt gyümölccsel is jól mutat.

Nincsenek megjegyzések: