2013. április 9., kedd

Mazsolás túrólepénykék (diabetikus)




Ismét egy szénhidrátcsökkentett édesség! Sajnos kissé odakapott nekem az egyik lepényke, de csak mert baromi erős a gázsütőm :) a villanysütőben, légkeverésen semmi baja sem lehet, hacsak nem hagyjuk bent túl sokáig ;)
 A Kifőztük magazin márciusi számában jelent meg.


Hozzávalók:


25 dkg túró
 7 dkg zabkorpa
3 tojás
18 dkg xilit  vagy 23 dkg eritritol
10 dkg vaj
Fél rúd vanília
1 nagy marék mazsola
1 kezeletlen citrom reszelt héja
Fél csomag sütőpor
A tetejére 
10 dkg tejföl
1 tojás sárgája
+ kevés vaj és liszt a formák kikenéséhez


A túrót áttörjük, majd hozzá adjuk a reszelt citrom héjét és alaposan elkeverjük. A tojásokat az édesítővel elkeverjük, hozzá adjuk a vajat és tovább krémesítjük, majd elkeverjük a túrókrémmel. A zabkorpához adjuk a sütőport, összekeverjük majd ezt is a túrókrémhez keverjük. A fél rúd vanília magjait kikaparjuk és tovább gazdagítjuk vele a krémet, végül bele keverjük a mazsolát.
A krémet kivajazott és kilisztezett kisméretű kb 11 cm átmérőjű formákba töltjük és a tetejüket megkenjük a tejföllel elkevert tojássárgájával.
170 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük a pitéket, majd a formákban hagyjuk kihűlni és csak utána szedjük ki azokat.
Tálalásnál a tetejét díszíthetjük mazsolával.

Nincsenek megjegyzések: