2013. február 17., vasárnap

Tandoori csirkenyárs

Azt hiszem a tandoori csirkenyársat akár minden nap megenném :) Fűszeres, de mégis lágy íze van... kicsit csípős, de közben a joghurt eszméletlen omlóssá teszi...
Próbáljátok ki!




Hozzávalók:

50 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
Kb. 2 cm friss gyömbér
3 teáskanál koriander
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál őrölt csili
1 mokkáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál kurkuma
1 teáskanál őrölt pirospaprika
Fél citrom leve
1         evőkanál olaj
4 evőkanál joghurt
Só, bors

Elkészítés:
Egy száraz serpenyőbe helyezzük a koriander és a római köményt és addig pirítjuk, amíg a fűszerek pattogni kezdenek. Ezután egy mozsárban vagy darálóban porrá őröljük, hozzá adjuk a fahéjat és a csilit és félre tesszük.
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, közben hozzá adjuk a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért. Összekeverjük a fűszerekkel, adunk hozzá olajat és a fél citrom levét majd botmixerrel pürésítjük. Ízesítjük sóval, és bele keverjük a joghurtot is majd hozzá, keverjük a kurkumát és pirospaprikát.
A csirkét felkockázzuk, és hozzá adjuk a fűszeres keverékhez, összeforgatjuk majd fél órára a hűtőbe helyezzük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A csirke kockákat hústűre vagy bambusz nyársra húzzuk és egy a nyársakat egy tepsibe vagy kerámia tálba helyezzük.
A sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük, közben forgassuk át a nyársakat.

Tálalásnál adjunk mellé raitát, vagyis indiai joghurtos szószt, köretként egy friss kevert saláta a legfinomabb hozzá.

A raitát könnyedén elkészíthetjük! Bármilyen ízesítésben készíthetjük én 2 gerezd fokhagymát keverek el 1 pohár joghurttal és 1 evőkanál korianderlevéllel. 

Ha tetszik a blogom, csatlakozz hozzám a facebookon is! KATT IDE :)

 

Nincsenek megjegyzések: