Azt hiszem a tandoori csirkenyársat akár minden nap megenném :) Fűszeres, de mégis lágy íze van... kicsit csípős, de közben a joghurt eszméletlen omlóssá teszi...
Próbáljátok ki!
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
Kb. 2 cm
friss gyömbér
3 teáskanál koriander
1 teáskanál római kömény
1 teáskanál őrölt csili
1 mokkáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál kurkuma
1 teáskanál őrölt pirospaprika
Fél citrom leve
1
evőkanál olaj
4 evőkanál joghurt
Só, bors
Elkészítés:
Egy száraz serpenyőbe helyezzük a koriander és a római
köményt és addig pirítjuk, amíg a fűszerek pattogni kezdenek. Ezután egy
mozsárban vagy darálóban porrá őröljük, hozzá adjuk a fahéjat és a csilit és
félre tesszük.
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, közben
hozzá adjuk a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért. Összekeverjük a
fűszerekkel, adunk hozzá olajat és a fél citrom levét majd botmixerrel
pürésítjük. Ízesítjük sóval, és bele keverjük a joghurtot is majd hozzá,
keverjük a kurkumát és pirospaprikát.
A csirkét felkockázzuk, és hozzá adjuk a fűszeres
keverékhez, összeforgatjuk majd fél órára a hűtőbe helyezzük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A csirke kockákat hústűre
vagy bambusz nyársra húzzuk és egy a nyársakat egy tepsibe vagy kerámia tálba
helyezzük.
A sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük, közben forgassuk
át a nyársakat.
Tálalásnál adjunk mellé raitát, vagyis indiai joghurtos
szószt, köretként egy friss kevert saláta a legfinomabb hozzá.
A raitát könnyedén elkészíthetjük! Bármilyen ízesítésben készíthetjük én 2 gerezd fokhagymát keverek el 1 pohár joghurttal és 1 evőkanál korianderlevéllel.
Ha tetszik a blogom, csatlakozz hozzám a facebookon is! KATT IDE :)
Ha tetszik a blogom, csatlakozz hozzám a facebookon is! KATT IDE :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése