A Karácsony után rögtön nyakunkon a Szilveszter és az Újév! Egyrészt ismét nem árt tekintettel lennünk a diétázókra, másrészt a karácsonyi "evészet" után nem árt egy kis emésztést kímélő sós finomság :)
A recept a Kifőztük magazin 2012/12. számában jelent meg, mely más szilveszteri finomságok receptjeivel még mindig ingyenesen letölthető!
Hozzávalók:
A tésztához
20 dkg teljeskiörlésű tönkölyliszt
1 teáskanál só
Őrölt bors és chili ízlés szerint
10 dkg vaj
5 dkg sovány sajt
5 dkg sovány sajt
1 tojássárgája
Hideg víz – kb 5 evőkanál
A díszítéshez :
1 tojásfehérje
3 evőkanál zabpehely
Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzá adjuk a reszelt
sajtot, a sót, a fűszereket és a tojást majd tovább dolgozzuk a tésztát. Nem
kell sokáig gyúrni, úgy marad igazán omlós. Ha szükséges adunk hozzá annyi
hideg vizet amennyivel tökéletesen összeáll. A hűtőbe helyezzük és fél órán át
pihentetjük.
Kb 3 milliméter vastagra nyújtjuk, a tetejét megkenjük
tojásfehérjével és egyenletesen rászórjuk a zabpelyhet. A tetejére kerülhet még
szezámmag, lenmag és köménymag is.
Vékony csíkokra – kb. 3 milliméteres – vágjuk, majd
sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
180 fokra előmelegített tepsibe
helyezzük és 8-10 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése