Egy nagyon gyorsan elkészíthető alternatíva annak, aki
karácsonykor is tartani szeretné a diétáját. Amíg készül az ünnepi menü ezt a
csirkét csak gyorsan bedobjuk a sütőbe. Nem muszáj mindig egész csirkéből
készíteni, csupán a mellrész, illetve a combok is megállják a helyüket.
Hozzávalók:
1 közepes méretű csirke
1 kg só
Fűszerek ízlés szerint: bors, kakukkfű, majoránna,
bazsalikom, fokhagyma, őrölt kömény, de készíthetjük citromosan-zöldfűszeresen
is
Elkészítés:
Egy alufóliával bélelt tepsibe öntjük az 1 kg sót. A csirke
belsőségeit eltávolítjuk, majd a bőrét bedörzsöljük a fent felsorolt fűszerek
ízlés szerinti keverékével és kevés sóval. A csirke belső részébe is szórhatunk
a fűszerekből.
Ezután helyezzük a csirkét a sóágyra majd előmelegített
sütőben 180 fokon körülbelül másfél-két óra alatt puhára sütjük. Akkor jó, ha a
késsel megbökve már teljesen puha, de már a bőre is pirosra, ropogóra sült.
Kínálhatjuk krumplival vagy annak diétás alternatívájaként
csicsókával, akár pürésített változatban is.
Csicsóka püré 4 személyre:
A csicsóka egy rendkívül egészséges növény, bátran
fogyaszthatják a diétázók is. A hasnyálmirigy működésre kifejezetten jó
hatással van.
Hozzávalók 4 személyre:
40-50 dkg hámozott csicsóka
Kb 2 dl tej
2-3 evőkanál vaj
Só
bors
Elkészítés:
A hámozott, apró kockára vágott csicsókát puhára főzzük,
majd leszűrjük és alaposan lecsöpögtetjük. Botmixerrel pürésítjük, közben hozzá
adjuk a tejet ízlés szerint, aki sűrűbben szereti, ne tegyen hozzá sok tejet.
Hozzáadjuk a vajat, majd sózzuk és borsozzuk.
Tovább gazdagíthatjuk más fűszerekkel vagy néhány evőkanál
sütőben készült vagy főtt sütőtökkel is.
A recept a Kifőztük magazin aktuális számában jelent meg, mely letölthető innen!
A nagy hír, amelyet a Gyémánt Konyha facebook oldalának olvasói már láthattak, hogy ezentúl havonta diétás receptekkel jelentkezem a Kifőztükben :)
Köszönöm a lehetőséget és remélem Ti is örültök majd a változatos és gyors diétás fogásoknak!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése