2012. december 19., szerda

Körtés-ricottás morzsasüti teljeskiörlésű tönkölyliszttel


Ismét egy diétás jellegű édesség karácsonyi hangulatban. A gesztenyés tönkölykekszhez hasonlóan ezt is ajánlom az ünnepi asztalra.



Hozzávalók:
25 dkg ricotta vagy áttört sovány túró
35 dkg körte
2 dkg xilit vagy ízés szerint egyéb édesítőszer
1 rúd vanília
A morzsához
5 dkg teljeskiörlésű tönkölyliszt
5 dkg zabpehely
5 dkg xilit vagy ízlés szerint egyéb édesítő
7 dkg vaj

Elkészítés:
A megpucolt és kis kockákra vágott körtét összekeverjük a vaníliával, a ricottával és a xilittel majd a tepsibe kanalazzuk. A morzsához a hozzávalókat ujjbegyeinkkel gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, úgy hogy ne álljon teljesen össze, maradjon morzsás állagú. Ezt a gyümölcsös-túrós keverék tetejére szórjuk majd a 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna színt kap, illetve a gyümölcsös réteg már nem „bugyog”.
Ízlés szerint tovább gazdagíthatjuk még fűszerekkel.
A tepsi ideális mérete kb 15×25 cm.

Ez a recept is a Kifőztük magazin 2012/decemberi számában jelent meg, mely ingyenesen letölthető itt!

Nincsenek megjegyzések: