Ismét egy diétás jellegű édesség karácsonyi hangulatban. A gesztenyés tönkölykekszhez hasonlóan ezt is ajánlom az ünnepi asztalra.
Hozzávalók:
25 dkg ricotta vagy áttört sovány túró
35 dkg körte
2 dkg xilit vagy ízés szerint egyéb édesítőszer
1 rúd vanília
A morzsához
5 dkg teljeskiörlésű tönkölyliszt
5 dkg zabpehely
5 dkg xilit vagy ízlés szerint egyéb édesítő
7 dkg vaj
Elkészítés:
A megpucolt és kis kockákra vágott körtét összekeverjük a
vaníliával, a ricottával és a xilittel majd a tepsibe kanalazzuk. A morzsához a
hozzávalókat ujjbegyeinkkel gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, úgy hogy ne
álljon teljesen össze, maradjon morzsás állagú. Ezt a gyümölcsös-túrós keverék
tetejére szórjuk majd a 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a
teteje szép aranybarna színt kap, illetve a gyümölcsös réteg már nem „bugyog”.
Ízlés szerint tovább gazdagíthatjuk még fűszerekkel.
A tepsi ideális mérete kb 15×25 cm.
Ez a recept is a Kifőztük magazin 2012/decemberi számában jelent meg, mely ingyenesen letölthető itt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése