Az alj nélküli túrós süti receptje az ősidők óta kering a világhálón... fogalmam sincs ki találta ki, mindenesetre minden diétázó áldhatja mert nagyon jól elkészíthető szénhidrát csökkentett verzióban is!
Muszáj elmondanom, hogy a receptben az eredetileg leírtakat fogalmazom meg, nálam 1 tojásfehérje és 3 tojássárgája ment bele, mert maradt sárgája és nem akartam se kidobni se lefagyasztani.
Köszönet Szepynek az asszisztálásért és végül is az ő instrukcióit is követtem ITT.
Hozzávalók - egy kisebb méretű tepsihez:
Fél kg túró
7,5 dkg vaj
5 evőkanál kókuszreszelék (eredetileg búzadara)
2 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor
10 evőkanál xilit vagy néhány csepp stevia - jól működik vele
2 tojás
1 evőkanál vanília esszencia (vagy vaníliás cukor)
Ami mehet még bele: reszelt citromhéj és mazsola
A tetejére:
1 pohár tejföl
1 evőkanál liszt
1 tojás
Elkészítés:
A tészta összetevőit egy mély edényben kézi habverővel összedolgozzuk. Egy kikent-kilisztezett tepsibe töltjük egyenletesen eloszlatjuk.
A tetejéhez szükséges hozzávalókat is elkeverjük, majd a tésztára csorgatjuk és egyenletesen elsimítjuk.
Sütőben közepes fokozaton kb 40 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése