2012. szeptember 23., vasárnap

Mangó lassi hab vagy mousse :)


Mióta elkészült ez a pohár desszert azóta gondolkodom rajta, hogy bele lehetne csempészni egy kevés chilit és kardamomot is, így teljesen passzolna a téli ízvilágba (legalábbis az én elképzeléseim szerint :) ).
A mangó lassit imádom! Maga az ital funkciója is tetszik, hiszen eredetileg a fűszeres indiai fogások között nyugtatja a gyomrot. Manapság sok kávézóban is megtalálható az itallapon a turmixok közt, ami rendben is van hiszen önmagában fogyasztva is nagyon kellemes, sőt laktató. A receptben szereplő hab verziót már régen megálmodtam, mert nagyon szeretem az ilyen kis könnyed, de különleges desszerteket. Akár egy karácsonyi menü könnyed zárásaként is el tudnám képzelni! Nem kizárt, hogy kísérletezem még vele!



Hozzávalók:
1 db érett mangó
3 db lapzselatin
17,5 dkg natúr joghurt
2 dl tejszín
2 evőkanál méz vagy ízlés szerint más édesítő


Elkészítés:
A lapzselatinokat beáztatjuk közben a mangót felszeleteljük és a mézzel turmixgépben pürésítjük. Hozzá adjuk a kinyomkodott zselatin lapokat és gőz fölött addig melegítjük, amíg a zselatin lapok feloldódnak, de ne forraljuk fel. A keveréket kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük majd hozzá adjuk a kihűlt mangó pürét, a joghurtot és óvatosan elkeverjük. Poharakba öntjük és szilárdulásig hűtőben tároljuk, ennek ideje minimum 4 óra, de akár egy egész éjszakán át is hűthetjük.

2 megjegyzés:

Rosita Vargas írta...

Hhermoso postre es una delicia con mando ,me encanta,abrazos y abrazos.

Zsóka írta...

Nagyon megrázott a csili emlegetése evvel a poharassal kapcsolatban!(imádom a csilit mindenben!)Szereztem tonkababot,szerinted avval milyen lehet?