2012. július 18., szerda

Chilis mézes csirkemell, padlizsános meleg tésztasalátával



Ez egy igazi nyári fogás... ha leszámolom a pácolási időt akkor a 20 perces vacsora rovatba is beférne!



Hozzávalók:
Fél kg csirkemell
3 evőkanál méz
1 teáskanál őrölt chili
Ízlés szerint csirkefűszer keverék - culinarisban kapható organikus a kedvencünk :)
só, bors
olaj

25 dkg tészta - pl fusili vagy penne
Fél fej lilahagyma
Fél fej padlizsán
6-8 szem koktélparadicsom 
friss bazsalikom és oregánó
bors
olaj



Elkészítés:

A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. Egy tálkába 2 dl olajat öntünk, hozzá keverjük a mézet és a chilit, ízlés szerint a csirkefűszert. Legalább egy éjszakán át hagyjuk pácolódni. Sütés előtt adjuk hozzá a sót és forró serpenyőben pirítsuk meg, úgy hogy a szeleteket egészben hagyjuk, csak a pirítás után vágjuk fel vékony szeletekre, így szaftosabb marad.

A tésztasalátához a tésztát forró sós vízben főzzük fogkeményre. Közben a padlizsánt és a hagymát vágjuk gyufaszál vastagságú szeletekre (a padlizsánt vághatjuk julienne vágóval - én most vettem és nagy a szerelem :) ). Kevés olajon a hagymát pirítsuk kicsit át, adjuk hozzá a padlizsánt és kb 3 evőkanálnyi vizet, addig pirítsuk amíg a víz elpárolog és a padlizsán kissé megpuhul.
A tésztát leszűrjük, hozzá keverjük a pirított padlizsánt majd vágjuk négyrét a koktélparadicsomokat (vagy apróra a nagyobb méretű paradicsomokat) majd ezeket is adjuk a tésztához.. Friss bazsalikom és oregánó leveleket tépkedjünk apróra, keverjük a salátához. Sózzuk, borsozzuk majd alaposan forgassuk össze. Olíva olajjal gazdagíthatjuk.

A húst grillezhetjük is, illetve mindenféle grill étel mellé tálalhatunk egy ilyen jó kis meleg tésztasalátát.

Nincsenek megjegyzések: