2012. június 30., szombat

Omlós graham keksz (kávés, mandulás ízesítéssel)

Ilyenkor mondjuk jobb nem bekapcsolni a sütőt... de ennek a keksznek 6-10 percre van csak szüksége :)
A recept alapja Rachel Allen könyvéből származik újfent :) csak kicsit megbolondítottam.


Hozzávalók:
100 gr graham liszt
50 gr finomliszt
50 gr xilit
100 gr vaj
--> ez az alap, amit önmagában is ellehet készíteni... én ehhez kevertem 3 ek erős presszó kávét és 1 kis marék szeletelt mandulát + 2 ek lisztet

Elkészítés:
A hozzávalókat késes aprítóban gyorsan összedolgozzuk ... vagy a vajat előbb kezünkkel szétmorzsoljuk a lisztben, hozzá adjuk a többi összetevőt és összegyúrjuk. 
Egy jól nyújtható, de omlós tésztát kell kapnunk, ha nem áll össze pl a kávé miatt adjunk hozzá kevés lisztet.
Lisztezett nyújtódeszkán fél centi vastagra nyújtjuk majd tetszés szerint szaggatjuk vagy szétvágjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 6-10 percig (vastagságától függően) sütjük, amíg aranybarna színt kap. 
Ennyi... az egész elkészítése van vagy 20 perc :)

Nincsenek megjegyzések: