2012. június 2., szombat

A terítéken Rachel Allen: A család kedvencei


Az elmúlt napokban egy hatalmas öröm ért, ugyanis a T.bálint könyvkiadó ( a kiadó FB oldala itt) jóvoltából hozzám is eljutott Rachel Allen: A család kedvencei című szakácskönyve.


A TV Paprika nézői már jól ismerik  Rachel Allent, a kedves, szőke, ír fiatalasszonyt, aki fáradhatatlan lelkesedéssel mutatja be a minőségi alapanyagokat, a legújabb trendeket, és a praktikus megoldásokat.
ELEGÁNS ÉTELEK EGYSZERŰEN-ez Rachel Allen mottója.
Rachel négy korszakos bestseller szerzője , köztük található  a  A család kedvencei.
Rachel stílusa mindenek felett nagyon praktikus és egyszerű, de lenyűgözően elegáns ételei óriási sikerre tarthatnak számot családi és baráti körben egyaránt.
Megtalálhatóak benne ír helyi ízek és nemzetközi behatások is.
A BBC /ahol műsorai nagy sikerrel futnak/ minősítése szerint Rachel az „Ír szakácskirálynő”,
A Good Food Magazin szerint pedig az ír konyhát végleg elhelyezte a világ gasztrotérképén.


Ha lehet ilyet mondani ez egy igazán "Livis" (ez lennék én) könyv :) Egyrészt már a design-ja is nagyon nagyon tetszik, a finom de vidám színek igazán közel állnak hozzám, másrészt pedig szuper recepteket tartalmaz a könyv. Rengeteg könnyen és gyorsan elkészíthető finomság és különlegesség kapott helyet Rachel Allen könyvében... Egészen biztos vagyok abban, hogy gyakori vendég lesz a blogon és persze a konyhámban. 

Kifejezetten jónak tartom, hogy helyet kaptak benne az egészséges receptek is mint például egy teljes kiőrlésű csokis keksz vagy joghurtos turmixok.
Nem is tudom hirtelen melyik recepttel kezdjem... de a napokban kiderül ;)


A kép igyekszik azt a hangulatot tükrözni amit a könyv számomra adott... letisztult, egyben izgalmas és nem mindennapian hétköznapi, ha élhetek ezzel a képzavarral. 
A receptek pedig ahogy a címben is látjuk valóban a családi asztalra valóak! Jó lenne ha a mirelit és por kaják helyet inkább ilyen jellegű receptekkel próbálkozna mindenki :)

Tehát nálam már a terítéken Rachel Allen!

1 megjegyzés:

klepcsa írta...

Én olyan receptleírást keresek amiben segítséget adnak,ne csak szendvics kerüljön a diák uzsonna táskájába.A lányom egyetemista az unokáim általános iskolások.Gondban vagyunk a másik gyermekemmel mi kerüljön tízóraira esetleg ebédre hideg élelem.