2012. június 1., péntek

Rántott tök karika (update bundában)



A rántott tök határozottan nem fotogén, de annál finomabb :) Update módon is elkészíthető!

Hozzávalók - arányok nélkül... ebben az esetben felesleges:
zsenge tök
update master mix szénhidrát csökkentő lisztkeverék + fehér liszt fele-fele arányban (vagy 100% fehér liszt a normál verzióhoz)
tojás
mester morzsa (vagy sima panír morzsa a normál verzióhoz)
lehetőleg kókuszolaj vagy egyéb zsiradék a sütéshez



Elkészítés:
A zsenge tököt megpucoljuk - egy teljesen egyszerű krumpli pucoló is megteszi - majd kb 1,5 - 2 centis karikákra vágjuk. A karikák közepéről kivágjuk a magos részt majd megsózzuk - adhatunk hozzá fűszereket is -. Ezután a jól ismert módon bepanírozzuk, úgy hogy minden oldalát teljesen bevonja a panír. A különbséget ebben az esetben a termékek adják, a lisztet keverjük a szénhidrát csökkentővel és használjunk mester morzsát. A tojás felverésénél nem tejet adjunk hozzá csupán szódát mert így jobban tapad a zöldségre a bunda.
Bő olajban süssük ki, a legjobb a kókuszolaj ami kíméli a hasnyálmirigyet és diétázóknak kifejezetten előnyös tulajdonságokkal bír.

Nagyjából ennyi :) Egy finom joghurtos mártogatóssal önmagában is nagyon finom, esetleg update rizsszemtésztát kínálhatunk mellé. Aki nem fogyózik vagy nem az update életmód követője készítheti normál módon sőt még sült krumplit is ehet mellé :)

2 megjegyzés:

Belly írta...

Hát igen,nem fotogén,de isteni finom,már alig várom,hogy legyen tök a kertben.

Livi írta...

Na igen... annál nincs finomabb :)