2012. május 31., csütörtök

Vaníliás jégkrém



Általában gyümölcsös alapú, tojás mentes fagylaltokat készítek, de ez külön kérésre készült :) A rendelés alapja volt, hogy vaníliás legyen és nagyon krémes. Az lett! Nem állítom, hogy ez  a legtökéletesebb recept a világon de nekem bevált :)

Hozzávalók:
2 tojássárgája
3,5 dl tej
1 rúd vanília kikapart magjai
2 dl tejszín
12 dkg xilit/ vagy ízlés szerint egyéb édesítőszer




Elkészítés:
Én óvatosságból mindig vízgőz fölött dolgozom a tojással.
A tojást a xilittel és a vaníliával simára keverjük és vízgőz fölött folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet. Addig melegítjük amíg kissé besűrűsödik, finoman krémes lesz. (Krémes de folyós, ne ijedjünk meg!) Az így kapott krémet hagyjuk kihűlni.
A tejszínt habbá verjük és hozzá adjuk a vaníliás krémet.
Az így kapott fagyi alapot tölthetjük fagyi gépbe (előtte hűtőben teljesen hűtsük le), vagy pálcikás fagyi formákba is tehetjük. A formák eltérő méretűek, ha maradna még fagyi alapunk azt tegyük egy műanyag edénybe és abban fagyasszuk - fagyásig gyakran keverjük át.

Nincsenek megjegyzések: