Életem eddigi legfinomabb fagyiját merő véletlenségből követtem el. Az előző bejegyzésemben leírt borkrémből maradt annyi, hogy 4 kisméretű pálcikás formát kitöltsön - a családban nem mindenki rajong a bort tartalmazó ételekért de annyi baj legyen, a lehető legjobb helyre került :)
Az ilyen kis IKEÁS stb formákban általában 3 pár található, ennyit biztosan kitölt ha az eredeti mennyiségeket használjuk.
Bemásolom ide is a receptet, hátha valaki nem szeret kattintgatni :)
Hozzávalók:
2 tojás sárgája
2 dl rosé bor
1,5 dl tejszín
4 evőkanál porcukor - ízlés szerint változtatható
1 rúd vanília kikapart magjai
2 csapott evőkanál étkezési keményítő, esetleg liszt
Elkészítés:
A tojást, a cukrot, a vanília kikapart magjait és a keményítőt simára keverjük majd gőz fölött melegítjük. A rosé bort a tejszínnel gyors mozdulatokkal egy kézi habverővel elkeverjük. Folyamatos keverés mellett apránként a tojásos keverékhez adjuk. A gőz fölött néhány perc alatt besűrűsödik. (Ha nem történne meg akkor kevés tejszínt keverjünk simára keményítővel és adjuk még hozzá, folytassuk a keverést.) Kóstoljuk meg, hogy elég édes-e a normál ízlésünknél édesebbnek kell lennie, mivel a fagyasztás során gyengül az édes íz.
A krémet teljesen kihűtjük majd formákba töltjük és a mélyhűtőbe helyezzük.
3 megjegyzés:
Ez kedvemrevaló lenne. Boros fagyit még nem nyaltam.
Alkoholos változatban puncs volt, rummal.
Ez most jól jönne a fájós inyemre! (Csak a rose-ból egy kicsit többet kéne hozzálöttyinteni ;-)
Hobbychef ajánlom jó szívvel, ahogy Notburga is írja, mehet hozzá akár több rosé is ;)
Megjegyzés küldése