2012. május 5., szombat

Ropogós fahéjas keksz


Ez a keksz egy elmaradt piknikre készült... Amiből egy teraszos kávézós beszélgetős délután kerekedett ... Mondhatni betonpiknik...erről tanúskodik a kép :) Virtuális integetés a lányoknak!


Igazi villám süti.

Hozzávalók:
2 nagyobb tojás
20 dkg cukor - lehetőleg barna
20 dkg vaj
1 ek vaníliakivonat
2 tk sütőpor
60 dkg liszt
1/2 tk só - ez nagyon nagyon jót tesz neki!
1 tk őrölt fahéj

A hempergetéshez: 2 ek fahéj, 4 ek kristálycukor

Elkészítés:
1. A cukrot a tojással habosra verjük, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat és a vanília kivonatot és ezzel is simára keverjük. 
2. A lisztet a sütőporral, sóval és a fahéjjal elkeverjük és apránként a tojásos keverékhez adjuk. A végén áttérünk a kézi keverésre/gyúrásra. 
3. Egy elég masszív, de jól formázható tésztát kapunk. A sütőt közben melegítsük elő 180 fokra és a hempergetéshez keverjük el a fahéjat a cukorral.
4. Vizes kézzel diónyi golyókat formázunk és kissé kilapítjuk őket - nem kell teljesen mert a sütőben még nőni fognak.  Az így kapott tallérokat fahéjas kristálycukorban alaposan megforgatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 
5. A golyók nagyságától függően 6 de akár 10 perc is lehet a sütési idő, ellenőrizzük sülés közben a kekszeket. 

Miután kihűltek istenien ropognak! Egy jó kávé mellé nagyon jól esik!

1 megjegyzés:

szepyke írta...

Örülök, hogy ízlett!:))