Ez csupán egy aprócska bejegyzés lesz. Igazából a házi vaj készítésének hangulata fogott meg...:) Igaz a tejszín bolti de mégis más amikor a kezeim közt alakul át vajjá néhány perc alatt, másnap pedig mehet a süteménybe, vagy a vajas pirítósra. Aki szeret főzni biztosan megért.
A kép pedig csupán a saját készítésű vajjal készülő reggeli hangulatát tükrözi. :)
A tejszínt - jelen esetben 200 ml - egy kisméretű befőttesüvegbe tettem és esti film nézés közben addig rázogattam, mint egy shakert amíg a tejszín előbb habbá, majd vajjá állt össze. Egy idő után észre fogjuk venni, hogy egy opálos folyadékban egy kemény vaj darabka fog úszkálni. Végül 180 gr vajat kaptam.
A másik módszer az, ha késes robotgépbe helyezzük a tejszínt és hagyjuk addig dolgozni, amíg vajjá áll össze.
Nagyon fontos, ha esetleg sütemény készítés közben bakit követünk el és túlverjük a tejszínhabot semmiképpen se dobjuk ki... dolgozzunk vele tovább és készítsünk vajat!
7 megjegyzés:
Hát én akaratomon kívül gyakran készítek vajat, amikor pedig tejszínhabot szeretnék. Nem dobtam még ki sose, valamire mindig jó.
Igen gyakran előfordul :) De jól tetted, hogy nem dobtad ki! Csak azért írtam le mert nem egy családtagom vágta már ki a szemetesbe, mert nem tudták milyen kincs van a kezükben :)
Már régóta tervezem elkészíteni, most hogy leírtad milyen könnyedén is megy ez lehet neki állok este:) Köszi:)
Szuper! Meglátod majd milyen egyszerű :)
Tetszik :)
Köszi Csibe! :)
Én rendszeresen készítek itt Angliában a double creamból. Elég hamar meg van és finomabb mint a margarin.
Megjegyzés küldése