Nos valójában ebben az esetben illene idézőjelesen "vargabélesnek" írni, mivel több dolog is eltér a normál verziótól... de ami fontos, hogy ízben nagyon is hozza az eredetit :)
Mióta pedig van állítható torta formám, szinte mindent ebben sütök :))
Hozzávalók:
150 gr update 1 cérnametélt (esetleg tönköly cérnametélt)
450 gr sovány túró
200 gr natúr joghurt
120 gr xilit
4 tojás
3 teáskanál vanília kivonat (vagy 1/2 rúd vanília kikapart magjai)
vaj a forma kikenéséhez (+ megszórhatjuk a formát morzsával)
Elkészítés:
1. A cérnametéltet nem teljesen puhára főzzük, majd lehűtjük.
2. A túrót áttörjük (én csak villával) és elkeverjük a vaníliával, a cukorral és a szétválasztott tojások sárgájával.
3. A tojások fehérjéből kemény habot verünk.
4. A cérnametéltet a túróhoz keverjük, majd ehhez adjuk a keményre vert tojásfehérjét, óvatosan összekeverjük.
5. Egy formát - nekem 20 centis torta forma - kikenünk vajjal (és megszórjuk morzsával). A tésztát a formába töltjük és 180 fokos sütőben kb 25 perc alatt készre sütjük. Akkor jó ha a teteje kissé megpirult és kiállja a tűpróbát is.
Keverhetünk hozzá mazsolát is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése