2012. május 7., hétfő

Mézes-mustáros csirkemell



A klasszikus páros ezúttal tejszínes változatban.

Hozzávalók - 2 személyre:
250 gr csirkemell
4 evőkanál mustár - nem csípős, nem magos, ha ezeket használjuk elég kevesebb is
4 evőkanál méz
1 közepes fej hagyma
1,5 dl tejszín 
só 
bors
olaj



Elkészítés:
1. A mézet és a mustárt összekeverjük, ebbe forgatjuk a megtisztított, kis kockákra vágott csirkemellet. Legalább fél órán át a hűtőbe helyezzük.
2. A felaprított hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk majd hozzá adjuk a bepácolt csirkét. Sózzuk-borsozzuk és jól összekeverjük.
3. Felöntjük a tejszínnel és alacsony lángon addig főzzük, amíg a csirke megpuhul. Ha szükséges után ízesítjük.

Mi update tarhonyával ettük (Az egész együtt 2-es kódú), de tésztával esetleg rizzsel is nagyon jó lehet.



4 megjegyzés:

Gabriella írta...

Hmm... a recept alapján ez nagyon fincsi. Egyébként is szeretem a mézes-mustáros csirkét, bár az én receptem nem u.ilyen, de kipróbálandó a Te recepted is. :)

Livi írta...

Köszönöm Gabriella! Megyek és megnézem a te recepted is! :)

én... írta...

Megcsináltuk, isteni lett! Köszönöm a receptet!

Livi írta...

Nagyon szívesen! Én pedig nagyon köszönöm, hogy ilyen aranyos vagy és megírtad :) Fülig ér a szám! :)