Ennek a sütinek az alapja a Fahéj magazin 2012 tavaszi számában jelent meg, kicsit átalakítottam.
A hozzávalóknál kétféle módot írok le, mivel én update kompatibilisen készítettem, de persze normál módon is megsüthető... naná :)
Hozzávalók:
200 gr joghurt (spar bio joghurtja pont ekkora)
2 tojás
150 gr cukor/xilit
2 teáskanál vanília kivonat
fél csomag sütőpor
200 gr liszt vagy--> 100 gr liszt + 50 gr szója liszt vagy szójafehérje (bioboltban kapható) vagy 100 gr liszt + 70 gr master mix szénhidrát csökkentő lisztkeverék
1,2 dl olaj / kókuszolaj
Kb 15 szem eper
Elkészítés:
1. A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral majd hozzá adjuk a vanília kivonatot a joghurtot és az olajat.
2. A lisztet elkeverjük a sütőporral majd apránként összeforgatjuk a tojással.
3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tésztához keverjük, ezzel lazítjuk a pitét.
4. 18 cm-es kapcsos torta formába öntjük a tésztát (én sütőpapírral béleltem) és a tetejére szórjuk a félbevágott eper szemeket.
5. 180 fokos sütőben kb 25-35 perc alatt készre sütjük. Akkor jó ha a teteje kicsit megpirult és a tűpróbát is kiállja. (Szúrjunk bele egy fogpiszkálót, ha már nem ragad rá tészta akkor megsült belül is.)
Langyosan és kihűlve is isteni finom, tudom ajánlani egy kávé, tea mellé... meleg nyári napokon egy gombóc fagyi kívánkozik mellé.
8 megjegyzés:
Lájk!:)
Guszta!
Szintén egy nagy lájk...:)
Nagyon guszta:)
Köszönöm szépen! Nagyon aranyosak vagytok!
Annyira jól néz ki! Isteni lehet! :)
Lili igen :) Pár hét és hátha te is ehetsz egy pici szeletet a ch csökkentett pitéből :)
és köszi :D
Megjegyzés küldése