Az indiai csirkemell mellett ezzel a hűsítő nyári desszerttel is neveztem a Tartsd a szintet! receptversenyére. Az igazán édesszájúaknak sem kell lemondaniuk a finom falatokról, a forró nyári napokon sem :)
A receptemre szavazni is lehet, remélem elnyeri tetszéseteket és nyomtok rám 1-1 szavazatot a Tartsd a szintet! oldalán. Ezzel nem csak én nyerhetek, hanem akár ti is kedves olvasóim! Ugyanis a versenyben Dcont Trend készülékeket, a világ egyik legpontosabb vércukormérőjét nyerhetik meg azok is akik szavaznak! Az oldal linkjét itt találhatjátok!
Íme a recept!
Epres-ricottás fagylalt:
Hozzávalók - Kb 6-8 adag fagylalthoz:
400 gr eper
250 gr ricotta
200 ml tejszín
140 gr natúr joghurt
90 gr xilit
Elkészítés:
Az epret turmixszoljuk – ha valaki nem szereti a magokat,
akkor érdemes átpasszírozni – majd hozzá keverjük az áttört ricottát, tejszínt
és a xilitet.
Fagylaltgépbe töltjük és készre hűtjük benne. Ha nincs
fagylaltgépünk, akkor töltsük egy zárható műanyag dobozba és tegyük a
mélyhűtőbe, körülbelül fél óránként kavarjuk át botmixerrel vagy villával, hogy
szétzúzzuk a jégkristályokat.
Bazsalikomos-citromos
zselé:
Hozzávalók:
1 kis csokor bazsalikom
1 citrom leve
1,5 dl víz
3 evőkanál xilit -
ízlés szerint változtatható
8 gr zselatinpor
(A forgalomban levő zselatinporokból eltérő mennyiség
szükséges az adott folyadék mennyiséghez, nekem 3 teáskanálnyi, lemérve 8 gr
kellett, de minden zacskó hátoldalán ott áll mennyi szükséges belőle.)
Elkészítés:
A bazsalikomot a vízzel, xilittel és citromlével turmixszoljuk.
Egy edénybe öntjük és langyosra melegítjük, a közben keletkező habot
lekanalazzuk, hogy a végeredmény szép sima legyen.
A zselatint a leírásnak megfelelően keverjük hozzá,
általában langyos folyadékhoz kell adni, forralni tilos, mert akkor elveszítik
zselésítő hatásukat.
Egy négyzet alakú edénybe – például ételhordóba – öntjük és
hagyjuk megszilárdulni.
Amint megszilárdult kockákra daraboljuk és a fagylaltunk
tetejére helyezzük.
Az eper és a bazsalikom egy igazán finom párost alkotnak.
6 megjegyzés:
Mennyire jó ez a kép :-)
Nagyon köszönöm! Hatalmas bók ez nekem :)
Nagyon szép, és milyen finom lehet! Jó páros az eper és rebarbara!:-)
Köszönöm Erika :) A rebarbara is jó és a bazsalikom is :)
Ricottát akartam írni:) (rebarbara helyett)
Az eper mindennel jó :D
Megjegyzés küldése