2012. május 1., kedd

Epres-kókuszos túrógolyó



Ennek a receptnek az alapja egy régi update recept Norbi második könyvéből, ezt alakítottam át.

Hozzávalók:
250 gr zsírszegény túró
150 gr eper
Kb 50-70 gr kókusz - a túró lágyságától függően
Ízlés szerint, illetve az eper édességétől függően xilit - nekem 5 evőkanálnyi kellett

Hempergetéshez:
cukrozatlan kakaópor és/vagy pattogatott amaránt



Elkészítés:
Az epret pürésítjük majd hozzá keverjük a villával áttört túróhoz. Hozzá adjuk a xilitet és annyi kókusz reszeléket amennyivel formázhatóvá áll össze, majd minimum 20 percre a hűtőbe helyezzük. 
A hűtőben összeáll annyira, hogy miután kivesszük vizes kézzel golyókat tudunk belőle formázni. 
A golyókat további fél órára a hűtőbe helyezzük, majd cukrozatlan kakaóporba és/vagy pattogatott amarántba forgatjuk. Az amaránt egy különlegesen egészséges gabona fajta, melynek kalcium és magnézium tartalma kiemelkedő, ráadásul fehérje tartalma is magas, ezért érdemes tovább dúsítani az egészséges édességünket vele.

Érdemes dupla adaggal kezdeni mert bizony nagyon hamar fogy :) Attól függően mekkora golyokat készítünk kb 20 golyó lesz ekkora mennyiségből.

2 megjegyzés:

Csibe írta...

Tetszik, el is golyóztam párat :)

Livi írta...

Hihi köszi :) Akkor gurítok Neked!