2012. május 13., vasárnap

Chilis-uborkás mangósaláta




Ez a recept a Fahéj magazin első (2012 tavasz) számában jelent meg, azonnal megtetszett mert pont az én ízlésemet tükrözi! Minimálisat változtattam csak az eredeti recepthez képest.

Hozzávalók:
1 érett mangó - pucolva lemérve nekem 350 gr volt
Fél kígyó uborka - pucolva mérve nekem 170 gr volt
1 db chili paprika - recept szerint friss kéne, de nekem már csak szárított egész chilim volt
1 kis csipet őrölt chili





Elkészítés:
1. Az uborkát és a mangót megpucoljuk és kis kockákra vágjuk és összekeverjük. 
2. A chilit kimagozzuk és négyrét vágjuk a salátához keverjük. 
3. A leheletnyi őrölt chilivel megszórjuk és alaposan összeforgatjuk. 
4. A hűtőbe helyezzük, fogyasztás előtt a négyrét vágott chili paprikát eltávolítjuk.

Akár grillezéshez is el tudom képzelni, kiváló köret lehet például joghurtban pácolt húsokhoz is. De egy könnyű vacsorának önmagában is finom, húsimádók pármai sonkával is feldobhatják.

Nincsenek megjegyzések: